Slovenski gorniški klub SKALA
zveza gorniških klubov

Julijske Alpe
Skala   Novice in obvestila Prijava Napiši novico E-gora Razmere v gorah Gorniški oglasi
sobota 30.maj 2020 - 10:35 Informacije

Novice in obvestila Skale

ARHIV NOVIC

Želite prejemati obvestila po e-pošti?
Moj status


Kocbekovo priznanje za leto 2013

KOCBEKOVO PRIZNANJE ZA LETO 2013

Kocbekovo priznanje za leto 2013 bo podeljeno 24. maja 2014 v Matkovem kotu na turistični kmetiji Klemenšek, gorniku gospodu Mitji Šavliju, na pobudo in predlog na občnem zboru GK Karavanke dne 13.3.2014 sprejetega sklepa, da gospoda Mitjo Šavlija predlagajo za prejemnika Kocbekovega priznanja za leto 2013.

Obrazložitev :
Šavli Mitja je alpinist, gorski vodnik, bil pa je tudi gorski reševalec. Zelo mlad se je vključil v PD Tolmin, katerega član je še danes. Leta 1997 se je včlanil v SGK Skala. Od leta 2006 je prostovoljni gorniški vodnik in od takrat dalje vsako leto organizira in vodi gorniško turo, včasih pa tudi več. Leta 2008 je postal predsednik GK Gornjesoške doline in s svojim delovanjem pospešil delo v klubu. Z Mitjo je gorniški klub kot prvi v Skali organiziral gorniško turo in slavje skalašev ob Dnevu državnosti 25.6. 2007 , ko se je na planini Razor zbralo 46 udeležencev. Od takrat je proslavljanje tega dne postalo klubska tradicija. Mitja je bil tudi glavni pobudnik za najem in obnovo nekdanje gozdarske koče na Mangrtski planini, ki jo lahko koristijo tudi skalaši iz drugih klubov. Zbrati so morali 1.700 EUR, aktivni člani pa so opravili 380 prostovoljnih delovnih ur. Za dan državnosti ob 20 obletnici leta 2011 ter ob 90 obletnici Skale je klub organiziral skalaško srečanje pri obnovljeni koči na Mangrtski planini. Po veselem druženju je bila tudi sveta maša. Leta 2010 je za člane in svojce organiziral prevoz z avtobusom na skalaško srečanje pri Sv. Duhu pod Olševo. Zadnja leta je v okviru tabora SDS v Lepeni vodil udeležence na ture v bližnji okolici. Že leta 2003 se je udeležil pohoda iz Bleščeče planine na Koroškem čez Kepo do Dovja, ki ga je vodil zdaj že pokojni Stanko Kofler. Z manjšo skupino se udeležuje tudi prvomajskih romanj na Sv. Višarje, kjer skalaši po številu prednjačimo. Mitja je tudi prizadevni član upravnega odbora Zveze gorniških klubov Skala. Mitja je že od mladih let dalje predan goram in vedno pripravljen za uresničevanje številnih nalog najprej v Planinski zvezi Slovenije, kasneje pa v Zvezi gorniških klubov Skala, za kar je brezplačno žrtvoval veliko prostega časa. Je tudi velik domoljub in človek, vedno pripravljen na iskren pogovor, zato ga tisti, ki smo se z njim družili, cenimo in spoštujemo.
Za GK Karavanke pripravil Julij Ulčar.
V Kranju, 6.4.2014.

Pred podelitvijo bomo po programu obiskali Matkov „ŠKAF“.

Udeleženci podelitve se pripeljemo v Matkov kot proti gostišču Majerhold in pri zadnjem ovinku nadaljujemo naravnost po cesti proti sv. Duhu mimo treh kmetij in pred „Kislo vodo“ zavijemo desno lahno navzdol proti označeni turistični kmetiji Klemenšek.
Ob cca 14. uri bo na turistišni kmetiji Klemenšek kratka svečanost in pogostitev ob podelitvi Kocbekovega priznanja za leto 2013.

SREČNO, SE VIDIMO !!!
za GK Savinjske doline,Luče Bojan Okrogar


četrtek 22.maj 2014 - 20:47 - Bojan_Okrogar


*** pico
Sporocila.php - V5.9-200107/1(skala@krim)
oznaka=10250

Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS